Vær på vakt av Harlan Coben (Lydbok-CD)

Vær på vakt (Lydbok-CD)

Forfatter:

Sissel Busk (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Mai-The, Duc
Spilletid: 11:39
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Fool Me Once
Oversatt av: Busk, Sissel
ISBN/EAN: 9788202551056
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Vær på vakt

Et nytt mesterverk fra Coben!

Maya er vitne til at ektemannen Joe blir brutalt skutt og drept i Central Park. Bare fire måneder tidligere mistet hun søsteren sin under tragiske omstendigheter. Nå prøver Maya å finne ut av sin nye tilværelse som alenemor for to år gamle Lily.

Maya er i sorg etter at mannen Joe ble myrdet. Hvem kan stå bak det brutale drapet? Og hadde det noen sammenheng med drapet på søsteren Claire? Maya føler ikke at hun kan stole på noen lenger, og er naturligvis bekymret for sin to år gamle datter Lily. Derfor setter hun opp et spionkamera hjemme i leiligheten for å kunne følge med på barnepiken og datteren mens hun er på jobb. En dag får Maya øye på noe utrolig gjennom kameraet: Ektemannen Joe ser inn i kameraet og smiler…

Den geniale intrigen i denne boken må du sannsynligvis hete Harlan Coben for å kunne pønske ut. Forfatteren holder deg i åndeløs spenning, helt til siste ord er hørt.

 

Til toppen

Andre utgaver

Vær på vakt
Bokmål Innbundet 2017
Vær på vakt
Bokmål Ebok 2017
Vær på vakt
Bokmål Lydbok MP3-CD 2017
Vær på vakt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Vær på vakt
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Harlan Coben:

Anmeldelser av Vær på vakt

«Coben er rett og slett en av tidenes største. Velg hvilken som helst av thrillerne hans, og du får en fengslende og overraskende fortelling med et stort, bankende hjerte innerst.»
Gillian Flynn, bestselgende forfatter av  Flink pike

«Nok en fulltreffer fra Coben ... mesterlig plot ... en fortelling som garantert vil lure selv de mest garvede krimlesere trill rundt, og det mer enn én gang.»
Kirkus

«Coben er som en dyktig tryllekunstner, som sparer det beste, mest imponerende trikset til slutt.»
Publishers Weekly

«Coben beviser sin fortreffelighet nok en gang.»
Entertainment Weekly

Til toppen

Intervju

Sikter på hjertet ditt

Det handler om å sette tonen for resten av fortellingen. Harlan Coben har gjort det til en vane. Det er bare å spenne på seg sikkerhetsbeltet når han innbyr til tur i det han kaller en litterær berg-og-dal-bane. Enten med seriehelten Myron Bolitar om bord, eller med en ny, fascinerende karakter, som i hans siste roman.

Begeistret for Maya 
– Maya er nok den av mine hovedkarakterer jeg er mest begeistret for utenom Bolitar. Hun er sterk, uavhengig og stoisk, men dessverre ødelagt. Hun er modig og pålitelig, men ikke en spesielt varm person. Hun er ingen typisk småbarnsmor, men på grunn av hennes spesielle karaktertrekk kjenner du på hennes hengivenhet til datteren på to år, sier Harlan Coben i et intervju om sin siste roman.

Empati helt nødvendig 
Å treffe leseren i hjertet handler om å utfordre følelsene, ifølge Coben, som mener empati er et helt nødvendig verktøy for en forfatter. Maya lider av posttraumatisk stress etter å ha vært helikopterpilot i krigen i Syria. Hovedkarakterene i en roman må få motstand på sin vei fra første til siste side, det får leserne til å sympatisere, som om det skulle være en nær og kjær venn.

Research fra dagliglivet 
– Nesten alle mine ideer kommer fra noe jeg har opplevd i dagliglivet. Jeg opplever for eksempel at stadig flere foreldre i USA bruker nanny-kameraer. Tanken på hvordan jeg ville reagere hvis jeg fikk se noe som ikke var til å tro på minnekortet til kameraet, pirret meg, og jeg begynte å fantasere rundt noen hendelser som etter hvert ble fortellingen om Mayas skjebne, sier Coben.

Appellerer til følelser 
Firebarnsfaren fra New Jersey elsker å narre lesere. Blir det gjort på den rette måten, liker også leserne å bli narret, men det må gjøres på fintfølende vis, ifølge Coben. Han er ikke fornøyd med å skrive krim med kun et kjapt og effektivt plot, romanen må også appellere til følelsene. – Hvis ikke boken rører deg, har jeg ikke gjort jobben min. Så enkelt er det, sier han.

Helt perfekt på lerretet 
Han er kjent for nettopp den unike blandingen av krim og dagligliv. Du kjenner deg igjen når du leser Coben, det kunne ha skjedd deg. Å sette vanlige mennesker i høyst uvanlige omstendigheter er blitt et varemerke. Det gjør også at bøkene hans egner seg perfekt på lerretet. Flere er filmatisert, og Julia Roberts skal både produsere og spille Maya i filmen basert på Vær på vakt. Selv lever Coben et tilnærmet A4-liv, ifølge han selv.

Morgentimer på kafé 
– Jeg gjemmer meg gjerne bort på en eller annen Starbucks etter å ha sendt barna mine på skolen. De tre-fire skrivetimene på kafé er gull verdt, og i tillegg skriver jeg gjerne et par timer om kvelden. Jeg skriver hvor som helst, gjerne på T-banen i New York eller når jeg er på reisefot. Som de fleste foreldre er jeg opptatt av barna våre, og prøver å følge dem opp så godt jeg kan, sier Coben, som ikke var på bestselgerlisten til New York Times før roman nummer ti ble lansert. Skrivingen hans har handlet om å holde ut til det endelig løsnet. Han måtte få ordene ned på papiret, og slå av stemmen i hodet som sa at han ikke ville få det til. Du kan alltid forbedre dårlige tekster, det er bedre enn å la skrivesperrene ta overhånd, ifølge mannen som mer enn gjerne lytter til Bruce Springsteen, leser Philip Roth og ser Woody Allen og hans filmer på kino.

Bernt Roald Nilsen

Til toppen