Skyggedød (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2012
Antall enheter: 1
Filformat: MP3
Forlag: Piratforlaget
ISBN/EAN: 9788281434677
Omtale Skyggedød

En regnfull fredag ettermiddag i juli 2011 dør åtte år gamle Sander Mohr i sitt eget hjem. Kriminalpsykologen Inger Johanne Vik tror som alle andre at dødsfallet skyldtes en hjemmeulykke. Bare den nyutdannede politibetjenten Henrik Holme fatter mistanke: Alt var muligens ikke slik det skulle være i det tilsynelatende velfungerende hjemmet på en av Oslos beste adresser.

Til toppen

Anmeldelser av Skyggedød

Sober og tankevekkende krim
Aftenposten

En bok til ettertanke. Anbefales!
bokelskere.no

Til toppen

Intervju

- Ingen kommer ut av oppveksten uten arr

Barndom er vesentlig i alt det Anne Holt skriver. I sin nyeste roman fokuserer hun på hvordan vi blir påvirket av omsorgen vi får i våre første leveår.

– Hele mitt forfatterskap handler om verdien av barndom. Ingen av oss kommer ut av oppveksten uten arr og kanskje sår som aldri gror, men slik må det bare være. Foreldres plikt er å gjøre dem så få og så lite verkende som mulig, men samtidig å få barn til å innse at livet verken er eller skal være enkelt. Dette er en formidabel oppgave, sier Holt.

– I romanen har etterforsker Henrik Holme åpenbart en ganske tung bagasje rent psykisk, med noen av særtrekkene romanens offer, åtteåringen Sander, også påstås å ha hatt. Ved å stille disse tilværelsene opp mot hverandre forsøker jeg å si noe om den helt avgjørende verdien av gode, trygge, kjærlige, tilstedeværende foreldre. De er viktige for alle, men selvsagt desto mer for særlig utsatte unger, fortsetter forfatteren.

– Både i Christoffer-saken og i romanen er det snakk om mennesker som ser men ikke vil se, og feiler ved å ikke melde fra. Når skal vi bry oss? Kan vi bry oss for mye?
  
– Vi kan bry oss for mye i den forstand at det å bry seg for mye kan koste oss dyrt. Det kan være ubehagelig, ja rent ut vondt, å bry seg for mye om andre. Spørsmålet er om det fra mishandlede barns ståsted er mulig at vi kan bry oss for mye. Til det er svaret opplagt nei.

Til toppen