Noen kjenner mitt navn (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Grundvig, Kirsti
Spilletid: 16:58
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 694.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Originaltittel: The book of negroes
ISBN/EAN: 9788202342043
Omtale Noen kjenner mitt navn

Levd liv

Elleve år gammel blir Aminata Diallo bortført fra Vest-Afrika og og tvunget om bord i et slaveskip med kurs for South Carolina. Fortellingen hennes er opprørende, medrivende og dramatisk. Bli med på en reise gjennom tre kontinenter og en gripende historie!

Aminatas liv skal bli alt annet enn enkelt. Ufrivillig blir livet hennes en del av en dramatisk og grusom historie om slaveriets ondskap og menneskets ukuelige livskraft. Hun blir fratatt alt: fedreland, foreldre, språk og ikke minst navnet sitt. Gjennom prøvelsene bærer hun med seg et brennende ønske om en gang å bli fri og vende tilbake til sitt eget hjemland. Og gjennom dager av endeløst mørke skinner et strålende øyeblikk: den dagen hun møter Chekura fra nabolandsbyen - den dagen hun hører noen si hennes eget navn på sitt eget morsmål. I den stemmen ligger hele hennes fortid og fremtid - lengsel og håp, og holder henne oppe i en verden der et menneskeliv har liten verdi ...

Bestselger
Lawrence Hill er sønn av to kjente borgerettighetstaktivister i Canada. Han har skapt en fantastisk roman som er et levende bilde på slaveriets grenseløse ondskap og ikke minst - på menneskets ukuelige livskraft. Boken er blitt hyllet av et samstemt internasjonalt kritikerkorps, og har solgt utrolige 40.000 eksemplarer i Norge. Kirsti Grundvig bringer Aminatas fortelling til liv i en imponerende innlesning av lydboka.

Til toppen

Andre utgaver

Noen kjenner mitt navn
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Om forfatter Lawrence Hill

Lawrence Hill er kanadisk forfatter og journalist. Han har tidligere skrevet flere romaner og dokumentariske bøker. Noen kjenner mitt navn er blitt hedret med The Commonwealth Writers' Prize, som deles ut til den beste boken skrevet på engelsk i et av Samveldets 53 land.

Til toppen