Glemt (Lydbok-CD)

Serie: Erlendur Sveinsson 12

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Glemt er den andre boka der vi møter den unge Erlendur Sveinsson. På klassisk Indridason-vis veves to mysterier sammen, et foregår i «nåtid» – nærmere bestemt i 1979 – og et historisk, en uløst forsvinningssak 25 år tidligere.

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Lindtner, Lasse
Spilletid: 9:02
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Kamp Knox
Oversatt av: Løken, Silje Beite
Serie:
Serienummer: 12
ISBN/EAN: 9788202528638
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Glemt

Krigens kalde gufs

I et spesielt mineralrikt tjern utenfor Reykjavik oppdager en ung kvinne liket av en mann. Hva har skjedd? Tjernet ligger like ved en kraftstasjon, og Erlendur tar saken. Han er nyskilt og har kun jobbet som etterforsker i et par år. Saken viser seg å ha mange tråder – og unge Erlendur må ta i bruk all sin kløkt for å finne årsaken.

 

Det viser seg nemlig at rettsmedisineren ikke tror at dødsårsaken er drukning, men mistenker et fall fra stor høyde. Krafttårnene ruver langs vannet, kan han ha falt derfra? Er han dyttet? Den døde mannen viser seg å være amerikaner, og sporene leder Erlendur til den amerikanske flybasen i Keflavik. Men amerikanerne er lite samarbeidsvillige overfor det islandske politiet, og mange islendere mener at amerikanere ikke har noe på Island å gjøre.

Samtidig klarer ikke Erlendur å glemme en gammel uløst forsvinningssak. En ung skolepike forsvant for 25 år siden, og ble sist sett på vei til skolen. Skoleveien gikk forbi marinebasen, ved brakkeområdet Kamp Knox fra krigen. Henger de to sakene sammen? Er Kamp Knox åstedet for to kriminelle handlinger?

 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Glemt
Bokmål Innbundet 2016
Glemt
Bokmål Ebok 2016
Glemt
Bokmål Lydbok MP3-CD 2016
Glemt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Glemt
Bokmål Heftet 2017

Flere bøker av Arnaldur Indridason:

Anmeldelser av Glemt

«Indridason kommenterer på mesterlig vis storpolitiske spørsmål og smetter det elegant inn i en realistisk politiprosedyre. Han får plusspoeng for å ta for seg den kalde krigens påvirkning på Island.»
Booklist

«Vil begeistre fansen.»
Library Journal

«Hva heter ‘vi har en vinner!’ på islandsk?»
Newsday

Til toppen

Bøker i serien