Erindringer av Kjell Aukrust (Lydbok-CD)

Erindringer (Lydbok-CD)

Slipp ham inn og Lykkelig er den ...

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2011
Innleser: Maurstad, Toralv
Spilletid: 4:45
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202360634
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Erindringer

Kjell Aukrusts eventyrlige verden

"Jeg vokste opp blant kuer, griser, hester, høner, spælsau, agronomer fra Østerdalen og en illsint sveiser fra Solør. Det var på Storsteigen Landbruksskole i Alvdal, hvor far min var rektor, skriver Kjell Aukrust" i en av bøkene sine. Med barndommen og oppveksten i Alvdal som ballast, ble han en av våre mest folkekjære kunstnere.

Erindringer er en samleutgave som består av Kjell Aukrusts Lykkelig er den og Slipp ham inn. Aukrust deler her sine erindringer fra fødselen i Alvdal i 1920, til lykkelige dager i Italia femti år senere. Erindringer er et sprudlende oppkomme av minner, historier og situasjoner. Det er unike refleksjoner formidlet med Aukrusts helt spesielle fortellerglede. Toralv Maurstads glitrende opplesning gjør historiene enda mer levende for oss.  Denne lydboken er en del av vår nasjonale arv og burde finnes i ethvert norsk hjem.

Blant de mange figurene Kjell Aukrust har gitt oss kan nevnes hobbyjurist Sindre Piltingsrud, meieribestyrer Olvar O. Kleppvold og hans hardtslående assistent Emanuel Desperados, sportsjournalist Melvind Snerken, den synske Mysil Bergsprekken, forfatteren Hallstein Bronskimlet d.a.y. og ikke minst sykkelreparatør Reodor Felgen, som kanskje kan oppfattes som Aukrusts alter ego. En helt ny dimensjon i forfatterskapet ble skapt da Aukrust introduserte oss for skjæreungen Solan og det skremte pinnsvinet Ludvig.


Humoren har alltid vært Kjell Aukrusts viktigste virkemiddel. I tekst og tegninger lokker han på en unik måte fram smilet. Siden debuten med "Simen" i 1958 boblet det av idéer og innfall i hodet til mannen med det hvite håret og de snille øynene. Kjell Aukrust døde i 2002, men fortsatt kjenner folk seg igjen i hans fortellinger. Under den lune og varme humoren aner vi alvoret. Det er lett å si seg enig med Finn Jor: ”Jo flere ganger man leser Kjell Aukrusts bøker, desto mer blir man overbevist om at han mest av alt er lyriker” .

Til toppen

Andre utgaver

Erindringer
Bokmål Lydbok MP3-CD 2011
Erindringer
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Kjell Aukrust: