Den tomme stolen av J.K. Rowling (Lydbok-CD)

Den tomme stolen (Lydbok-CD)

Forfatter:

John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2012
Innleser: Brænne, Trond
Spilletid: 18:04
Antall enheter: 15
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Casual Vacancy
Oversatt av: Lindgren, John Erik Bøe
ISBN/EAN: 9788202405854
Omtale Den tomme stolen

Sort humor fra Rowling

J.K. Rowling har tidligere forhekset oss med trolldommen til Harry Potter. Nå gjør hun det med en tankevekkende fortelling fra virkeligheten. Den tomme stolen er en roman  om det som betyr noe.

Den tomme stolen er en stor roman om livet i en liten by. Den handler kort og godt om hvordan vi er mot hverandre, og Rowling har laget et sjeldent mangfoldig persongalleri som vi følger tett tvers gjennom hele boken. Vi inviteres rett inn i hodene på karakterene, og ser grunner til at de er som de er, gjør som de gjør. Det menneskelige er nærværende, det er noe dickensk over måten Rowling skriver på, humoren, den sosiale omsorgen, de intenst virkelige karakterene, noen av dem så hjelpeløse at de også er sjanseløse når det gjelder å leve et verdig liv.

Til toppen

Andre utgaver

Den tomme stolen
Bokmål Innbundet 2012
Den tomme stolen
Bokmål Lydbok MP3-CD 2012
Den tomme stolen
Bokmål Ebok 2012
Den tomme stolen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2012
Den tomme stolen
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av J.K. Rowling:

Anmeldelser av Den tomme stolen

«J.K. Rowling viser både vidd, stil og intelligens i sin første voksenroman.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

«Dette er en vidunderlig roman.»
The Observer

Til toppen

Om forfatter J.K. Rowling

Tankevekkende av Rowling

J.K. Rowling har tidligere forhekset en hel verden med trolldommen til Harry Potter. Nå gjør hun det igjen, men med en nervepirrende, virkelighetsnær og tankevekkende roman for voksne. Den tomme stolen er en fortelling om hva som betyr noe. En hel verden har ventet i litterær spenning over denne utviklingen i forfatterskapet.

Rowling vet godt hva kontraster innebærer. Fra å være trygdet ble hun multimillionær i løpet av fem år.

J.K. Rowling ble verdensberømt for bøkene om Harry Potter som ble utgitt mellom 1997 og 2007. Hele 450 millioner bøker på 74 ulike språk er solgt i 200 land. Alle bøkene er filmatisert med stor suksess. Da det amerikanske magasinet Forbes i 2010 presenterte sin liste over dollarmilliardærer, var Rowlings formue estimert til én milliard dollar. Et par år tidligere kom hun på andreplass i Times' kåring om den mest innflytelsesrike kjendisen, plasseringen ble begrunnet med hennes sosiale, moralske og politiske engasjement. Flere hevder at innholdet i Den tomme stolen bærer preg av dette engasjementet.

Til toppen