Den som forvolder en annens død (Lydbok MP3-CD)

Serie: Mikael Brenne 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Lindtner, Lasse
Spilletid: 9:29
Filstørrelse: 463.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202528829
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Den som forvolder en annens død

Hvem bør du tro på?

Han ser det han forventet å se. Liket svaier svakt i vinden. Liten tvil om at dette er et selvmord, sier en eller annen politibetjent. Det er feil, tenker han. Dette er et drap. 

Den forrige Mikael Brenne-boken fikk Rivertonprisen, og ble beskrevet som norsk krim på sitt beste. Chris Tvedt er endelig tilbake med ny roman med sympatiske og rufsete politiadvokaten Mikael Brenne i hovedrollen. Det skal bli snikende ubehag, hevngjerrige planer og mystiske dødsfall. Det store spørsmålet er: Hvem forvolder ofrenes død?

En tidligere voldsdømt rockemusiker blir tiltalt for voldtekt og drap. For en gangs skyld har forsvarsadvokat Mikael Brenne fått en drapssak han tror han kan vinne – men han den kanskje viktigste regelen i retten, aldri still et spørsmål hvis du ikke kjenner svaret på forhånd. Utfallet blir ikke bare en tapt sak, men også et tapt liv.

 

 

Til toppen

Gjennomarbeidet og proft.
Cathrine Krøger, Dagbladet

Andre utgaver

Den som forvolder en annens død
Bokmål Innbundet 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Ebok 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Lydbok-CD 2016
Den som forvolder en annens død
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Chris Tvedt:

Anmeldelser av Den som forvolder en annens død

Nok en fulltreffer fra Chris Tvedt
Advokathelten Mikael Brenne er tilbake. Det er mye å glede seg over i bokseriens sjette bind. Plottet er velutviklet, med tråder som flettes fint inn i hverandre og tar overraskende vendinger.(...) en underholdende og spennende norsk kriminalroman.
Erlen Liisberg, Bergens Tidende
 

Gjennomarbeidet og proft.
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

Gjennomført, sikkert språk, bra persongalleri og kvalitet gjennom det hele. En ny Riverton-kandidat?
Liv Lysaker, LO- Aktuelt

Til toppen

Intervju

Troverdige Tvedt

I en rettssal handler det først og fremst om bevis, ikke hvem som virker som mest pålitelig. Men for alle andre er det et spørsmål om hvem man velger å tro på.

 Dette vet advokat og prisvinnende krimforfatter Chris Tvedt, og derfor er Den som forvolder en annens død en fantastisk lek med Michael Brenne og lesernes evne til å vurdere hvem som er til å stole på.
 

Krummet nakken
– Jeg trodde det skulle gå lett, men det buttet kraftig i starten. Det var bare én ting å gjøre. Å krumme nakken og skrive, skrive, skrive.

Det er faktisk seks år siden forrige Brenne-bok, men for Tvedt føltes det ikke slik fordi tiden har fløyet fort med Rivertonpris, og mye oppmerksomhet rundt bøkene og Edvard Matre-karakteren. Men nå er Brenne heldigvis tilbake for fullt.

 

Shanghaiet skipet
Han hadde en idé, kanskje to, da han satte i gang, men det gikk ikke som han hadde tenkt. Karakterene shanghaiet skipet og tok over styringen, slik de ofte gjør hos forfattere som kan kunsten å la veien bli til. Den ene ideen handlet om kulturelitens vilje til å ta til seg kriminelle med et kreativt talent, og se bort ifra at de er dømt for å ha gjort noe ulovlig. Kan du skrive, står du av en eller annen grunn i en særstilling. Han ville også skrive om voldtekt som sosialt og strafferettslig fenomen. Men så var det dette med karakterer som går sine egne veier …

 

Bokens vendepunkt
– Jeg måtte jobbe ekstremt mye med voldsdømte Josef Mardal, som viser seg å ha et visst skrivetalent i romanen min. Når det gjelder Brenne, er han jo ikke helt i vater når han foretar seg det fatale i rettssalen. Han har hele tiden en uggen følelse av å ha gjort mye galt i forholdet til Helle, og så begår han kardinalfeilen å innkalle et vitne han ikke har kontroll over når det gjelder svar på et sentralt spørsmål. Akkurat her ligger det store vendepunktet i romanen, fra nå av kan alt skje, sier Chris Tvedt.

 

Fem sider per dag
Han står nå tidligere opp, og han har begynt å sette mål når han skriver. Presterer han fem sider i løpet av en dag, er han fornøyd. Det endelige resultatet når teksten er sett, hørt, befølt og luktet på, er en annen ting, da har han kona Elisabeth ved sin side som meddommer.

Men når han ikke skriver og bedømmer sine egne tekster, hva leser han da?

– Jeg tilbrakte sommeren om bord i båten vår, og leste blant annet Jernvognenav Stein Riverton, et kroneksempel på suveren krim. Ellers koste jeg meg medBlindgang av Jørn Lier Horst, og en annen forfatter jeg setter høyt, Nic Pizzolatto, som blant annet står bak manus til TV-serien True Detective og bestselgeren Galveston. Ellers blir det gjerne dokumentarlitteratur, blant annet krigshistorie, sier bokleser Tvedt.
 

Brenne pluss Matre?
Han ser frem til lanseringen av sin nye roman, selv om det er en blandet fornøyelse. Den moderne angsten for ikke å bli anmeldt i tilstrekkelig antall medier vaker i bakgrunnen. Det forhindrer ikke at han gleder seg til slippfesten, da bandet hans med gamle kompiser og akademikere på musikalsk lavgir skal spille. Så er planen å gyve løs på en ny Brenne-bok. Kanskje dukker også Edvard Matre opp igjen, alene, eller i samme roman som Mikael Brenne. Den som står opp om morgenen, får se.

Til toppen

Bøker i serien