Den første sten av Carsten Jensen (Lydbok-CD)

Den første sten (Lydbok-CD)

Forfatter:

Håvard Syvertsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2016
Innleser: Lange-Nielsen, Nicolay
Spilletid: 22:20
Forlag: Lydbokforl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: Den første sten
Oversatt av: Syvertsen, Håvard
ISBN/EAN: 9788242171955
Omtale Den første sten
«Den første sten» er et intenst drama av bibelske dimensjoner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stammejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn.

Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktvakuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opplever, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de levende. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av dem sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?

Med «Den første sten» har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske lesere har fått en oppslukende thriller mettet med mening.

Til toppen

Andre utgaver

Den første sten
Bokmål Ebok 2016
Den første sten
Bokmål Innbundet 2016
Den første sten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Den første sten
Bokmål Heftet 2017