De fems tegn (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Hans Olav Lahlum har forlatt sine sedvanlige klassiske kriminalmysterier og skrevet en mørk psykologisk thriller, hvor temaer som synd, straff, hevn og tilgivelse står sentralt.

De fems tegn er en historisk spenningsroman med dypere mening, tilegnet de mange menneskene som helt opp i vår tid har fått sine liv preget av hendelser fra 2. verdenskrig.

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2017
Innleser: Grønli, Jan
Spilletid: 13:53
Filstørrelse: 597.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202581787
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale De fems tegn

På sporet av hevn

Asker, desember 2003
En enslig gammel mann mister sitt eneste barnebarn, og samtidig sitt siste fremtidshåp. Sorgen tar ham tilbake til et mørkt og lenge avlåst rom i hukommelsen. Den farlige historien om hvorfor han mistet sin kone og hvorfor han nå er uten barn og barnebarn, kryper ut derfra. Tankene vender tilbake til hendelser fra de siste krigsmånedene, og han undrer på hva som skjedde videre med de fem unge menneskene som den gang ødela hans liv. Ønsket om å vite blir til et ønske om rettferdighet, og leder ham 60 år senere ut på et hevntokt gjennom fire europeiske land. Jakten på de gjenlevende fiendene blir til et kappløp med tiden dels fordi hans eget hjerte er i ferd med å svikte, og dels fordi politiet anført av en ung dansk politikvinne med litt for god hukommelse gradvis kommer på sporet av ham…

Hans Olav Lahlum har forlatt sine sedvanlige klassiske kriminalmysterier og skrevet en mørk psykologisk thriller, hvor temaer som synd, straff, hevn og tilgivelse står sentralt. De fems tegn er en historisk spenningsroman med dypere mening, tilegnet de mange menneskene som helt opp i vår tid har fått sine liv preget av hendelser fra 2. verdenskrig.

Til toppen

Lahlums beste spenningsbok
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Andre utgaver

De fems tegn
Bokmål Lydbok-CD 2017

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Anmeldelser av De fems tegn

Lahlums beste spenningsbok
Denne originale thrilleren er en forfriskende god utforskning av skyldfølelse og tap, hevn og forsoning.
- Ole Jacob Hoel, Adresseavisen
 

«De fems tegn» er en vellykket og drivende spennende thriller. Dristig, men forfatteren har lykkes nok en gang»
Terningkast 5, Tvedestrandsposten


«Karakterene er robuste og ekte. Handlingen er stort sett kronologisk og enkel å følge. Vekslingen mellom fortellerstemmene er klar og oversiktlig. Og spenningen øker stadig underveis, aldri til de sitrende, uutholdelige høyder, men likevel til et nivå som får meg til å stadig bla videre. Jeg liker oppbyggingen av historien. Jeg liker denne gamle hevneren. Og jeg liker den danske politietterforskeren.»
Terningkast 5, Bjørnebok blogg

Til toppen