Bernhard Hvals forsnakkelser av Lars Saabye Christensen (Lydbok-CD)

Bernhard Hvals forsnakkelser (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Haugen, Kim
Spilletid: 18:19
Antall enheter: 15
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202335847
Omtale Bernhard Hvals forsnakkelser

Den nest galeste

Faderullan! Satans firkløvere og anorakker! For en bok. Lars Saabye Christensens mest vitale roman siden Halvbroren er en ferd gjennom 1900-tallet som du aldri har sett maken til!

"La meg først som sist få presentere meg og bli ferdig med det: Jeg var ikke den galeste. Jeg var bare den nest galeste. Mitt navn er Bernhard Hval."
Legen Bernhard Hval er den beste i sitt kull, men på grunn av visse uvaner som spytting, tvangshandlinger og ufin språkbruk, ender han til slutt opp som obdusent i likkjelleren. Han var best med de døde, som det ble sagt. Historien er fortalt i 1979, da Bernhard Hval nesten åtti år gammel ser tilbake på et helt århundre, gjennom et par ekstremt spesielle briller, og gir oss trekanthistorien mellom ham selv, kona Sigrid og kappgjengeren Notto Fipp. En ustyrlig roman om vennskap, kjærlighet og galskap, mye galskap.

Sorgmuntert
Likte du energien og spontaniteten i Beatles, vil du elske Bernhard Hvals forsnakkelser. Det er en bredt anlagt roman, som griper tidsånden uansett når i århundret vi befinner oss. Det handler om å strekke seriøs galskap så langt som mulig. Her er det sårhet, glede og en humor som vil få lattertårene til å trille. Et storverk og en feelgoodroman du bare må få med deg!

må få med deg!

Av Bernt Roald Nilsen

Legen Bernhard Hval var den beste i sitt kull, men tvangstanker og visse uvaner som spytting og upassende språkbruk gjør ham til obdusent i likkjelleren. I 1980 ser han tilbake på et helt århundre, og forteller en sjelden trekanthistorie som omfatter ham selv, kona Sigrid og kappgjengeren Notto Fipp. Stilsikkert og innfallsrikt om vennskap, kjærlighet og galskap!

Til toppen

Andre utgaver

Bernhard Hvals forsnakkelser
Bokmål Innbundet 2010
Bernhard Hvals forsnakkelser
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010
Bernhard Hvals forsnakkelser
Bokmål Lydbok MP3-CD 2010
Bernhard Hvals forsnakkelser
Bokmål Heftet 2011
Bernhard Hvals forsnakkelser
Bokmål Ebok 2010
Bernhard Hvals forsnakkelser
Bokmål Heftet 2012
Bernhard Hvals forsnakkelser
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Lars Saabye Christensen:

Om forfatter Lars Saabye Christensen

Lars Saabye Christensen (f. 1953) er kjent for å skrive oppvekstskildringer fra Oslos vestkant på 60-tallet. Hans mest kjente romaner er blant de største litterære salgssuksesser i Norge overhodet: Beatles (1984) og Halvbroren (2001). Han er blitt tildelt en rekke litterære priser, blant dem Tarjei Vesaas' debutantpris (1976), Rivertonprisen (1987), Kritikerprisen (1988) og Bokhandlerprisen i 1990 og 2001 (for Bly og Halvbroren) og Nordisk Råds Litteraturpris. Den 24. oktober 2006 utnevnte H.M. Kongen Lars Saabye Christensen til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Til toppen