Anger av Roy Jacobsen (Lydbok-CD)

Anger (Lydbok-CD)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2011
Innleser: Winther-Larsen, Helge
Spilletid: 8:04
Antall enheter: 7
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202364663
Omtale Anger

Ny glitrende roman fra Roy Jacobsen

Roy Jacobsens nye bok Anger handler om forholdet mellom far og datter. Han har sonet for ran, smugling og svindel. Hun angrer på at hun anga ham for mishandlinger han aldri utførte.

Hans Larsen har tilbrakt de siste årene i fengsel. Nå er han fri, og skal fylle restene av et skamslått liv som voldsforbryter. Han har planer om å gjøre det på en ubemerket måte, han skal bære buret med seg. Han skal holde seg unna sin datter av frykt for å gjøre mer ugagn. Han er redd han ikke klarer å tøyle raseriet, og én ting vet han: Han tåler ikke mer anger. Men vil han klare det han har satt seg fore?


Marianne er tredve år og jobber på et vaskeri. Hun tror hun har funnet seg et skjulested, men det skal vise seg at det ikke er tilfellet. Hverdagen hennes er full av minus, og når hun får vite at faren er løslatt, kommer redselen krypende. Begge oppsøker fortiden, spionerer på hverandre, men det skulle de aldri ha gjort. Han får vite at han har en datterdatter, og hun får vite at han vet mye han ikke skulle få vite. Men etter hvert nærmer de seg hverandre likevel.


Tilfeldigheter bringer begge to sammen med nye mennesker som setter preg på tilværelsen deres. Larsen havner på sykehus og møter Agnes, kona til romkameraten. Det ender med at han flytter inn på vestkanten hos Agnes, mens Marianne på sin side forelsker seg i Trond, en langt yngre og tvilsom MC-fyr. Vakre og skjøre kjærlighetsforhold på tvers av alder og klasse, men er de i stand til å etablere ekte kjærlighet? Trond og Agnes opptrer som spioner for sine respektive, Trond er til og med kurér når penger skal overleveres. Gradvis skjer en endring i retning av håp for Larsen og datteren Marianne. Eller er det bare en falsk trøst, mon tro?


Som Roy Jacobsen beskriver det selv, «vi har med to parallelle kjærlighetshistorier å gjøre - farens og datterens -, som griper ubønnhørlig inn i hverandre, en far og en datter som drives stadig nærmere hverandre, motvillig og indirekte. Spørsmålet blir om det finnes en form for forsoning mellom dem, i det minste en avklaring, som de begge kan leve med. Eller kanskje hendler det til syvende og sist om å komme til forsoning med seg selv - altså om et mirakel.»

Til toppen

Andre utgaver

Anger
Bokmål Innbundet 2011
Anger
Bokmål Ebok 2011
Anger
Bokmål Lydbok MP3-CD 2011
Anger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011
Anger
Bokmål Heftet 2012

Flere bøker av Roy Jacobsen: