Anger av Arnaldur Indridason (Lydbok MP3-CD)

Anger (Lydbok MP3-CD)

Serie: Erlendur Sveinsson 8

Forfatter:

Silje Beite Løken (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2011
Innleser: Nørve, Ivar
Spilletid: 9:04
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 498.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Originaltittel: Svörtuloft
Oversatt av: Løken, Silje Beite
Serie:
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202355586
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Anger

Det var mørkt inne i huset, og den eneste lyskilden var gatelyktene utenfor. I det svake skinnet så Sigurður Óli at stuen var ramponert. Lamper og vaser lå på gulvet i tusen knas, taklampene var også knust, og bilder lå spredt rundt på gulvet. Innimellom de knuste og ødelagt gjenstandene fikk Sigurður Óli øye på en blodig kvinnekropp med et stort sår i hodet.

Politietterforskeren Sigurdur Óli får en telefon fra en kompis med spørsmål om hjelp. Kompisen har et vennepar som er utsatt for pengeutpressing etter å ha deltatt i partnerbytte. Sigurdur Oli går med på å kontakte Sigurlina og Ebeneser, paret som står bak utpressingen. Da han ankommer hjemmet deres, finner han Sigurlina død. En mann med balltre flykter fra åstedet.
Men dette blir bare en av flere utfordringer for Sigurdur Óli. Han har flyttet fra kona, Bergtora. Hans far er alvorlig syk. Og i tillegg oppsøkes han av en sliten og stakkarslig alkoholiker som har opplysninger om pedofile overgrep. Et år tidligere forsvant en finansmann under en fjelltur med kolleger, og noe tyder etter hvert på at det likevel ikke var en ulykke.
Indridason vever alle handlingstrådene sammen til en overraskende enhet i denne nokså actionfylte boken, og vi får god innsikt i hvordan enkelte islendinger levde over evne med altfor høye lån før finansboblen brast. Sigurdur Óli er i utgangspunktet en kynisk mann, men blir etter hvert nødt til å ta et oppgjør med sine egne holdninger i møtet med en hensynsløs finans- og torpedoverden hvor enkeltskjebner og menneskeliv er lite verdt.

Til toppen

Andre utgaver

Anger
Bokmål Lydbok-CD 2011
Anger
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011

Flere bøker av Arnaldur Indridason:

Om forfatter Arnaldur Indridason

Arnaldur Indridason  fra Island har lenge vært en av Europas mest leste krimforfattere. Hans bøker oversettes til rundt tretti språk og selges i millionopplag. Han har vunnet mange priser for sine bøker, blant annet den nordiske Glassnøkkelen og den britiske Golden Dagger.

Til toppen

Bøker i serien